Att ta lån med svag kreditvärdighet

Att ta lån med svag kreditvärdighet

Det finns flera saker som kan påverka en persons kreditvärdighet och det är inte alla banker eller långivare som beviljar lån för dessa. Att ta ett lån kan vara besvärligt och kännas hopplöst men det brukar finnas en lösning på problemet. Att ta lån med svag kreditvärdighet är alltså inte omöjligt – men det finns några saker som är bra att känna till.

Vad är kreditvärdighet?

För att förstå hur lån och kreditvärdighet hänger ihop behöver man först och främst veta vad kreditvärdighet är. Enkelt förklarat kan man säga att det är den term som bankerna använder för att betygsätta en persons ekonomiska situation – där man bland annat kollar på inkomst, nuvarande och tidigare lån, boendesituation och återbetalningsförmåga.

Har man till exempel många lån, en låg inkomst och många betalningsanmärkningar har man mest troligt också en ganska låg kreditvärdighet. Har man däremot en stabil inkomst, en ordnad ekonomi utan en massa smålån samt inga betalningsanmärkningar har man högre betyg.

Det kan vara problematiskt att få lån med svag kreditvärdighet men det är inte omöjligt. Däremot finns flera saker man kan göra för att förbättra den, bland annat:

  • Se över möjligheterna till högre inkomst
  • Se över fasta månadskostnader – här kan det finnas pengar att spara
  • Betala av tidigare skulder innan ett nytt lån tecknas

Att få lån med svag kreditvärdighet kan som sagt vara problematiskt och det finns också flera anledningar till att man bör låta bli att låna pengar om man sitter i den sitsen. Det bästa är att försöka få ordning på ekonomin först för att sedan, när den är stabil, ansöka om det där lånet.

Ansöka om lån med svag kreditvärdighet

Idag finns många olika långivare utöver dom ”vanliga” bankerna och det går att ta ett lån med svag kreditvärdighet. För att hitta en långivare kan man använda en sökmotor för att söka efter just ”lån med svag kreditvärdighet” eller något åt det hållet – så kommer det upp många olika alternativ.

Det som är bra att tänka på är dock att inte välja första bästa, även om man känner att man har ont om tid – villkor, räntor, återbetalningstid och så vidare kan skilja sig och av den anledningen kan det vara värt att jämföra lite.

Bra att veta är också att man får räkna med sämre villkor och högre ränta om man har en låg kreditvärdighet, men ibland finns kanske ingen annan utväg.

webmaster

Lämna ett svar