För- och nackdelarna med att låna pengar via Merax

För- och nackdelarna med att låna pengar via Merax

Beslutet att ta ett lån är stort och du bör överväga flera faktorer innan du skrider till verket. Merax är en aktör på den svenska marknaden som erbjuder kontokrediter och därmed möjligheter som kan vara till nytta för dig som låntagare. Men som fallet är med alla finansiella produkter och tjänster finns det såväl fördelar som nackdelar med att nyttja dessa. I denna artikel belyser vi dessa för att ge dig en balanserad bild av denna kreditgivare.

5 fördelar med att låna pengar via Merax

Dessa är de främsta fördelarna:

  • Snabb och enkel ansökningsprocess. En av de främsta fördelarna med Merax som långivare är deras snabba och smidiga ansökningsprocess. Genom att använda BankID kan du snabbt skicka in din ansökan och även få besked skyndsamt.
  • Ingen kreditupplysning via UC. Denna kreditgivare använder Bisnode för sina kreditupplysningar istället för UC (Upplysningscentralen). Detta kan vara positivt om du vill undvika att påverka din kreditvärdighet negativt till följd av flera förfrågningar på kort tid.
  • Möjligt att låna trots betalningsanmärkning. Denna långivare erbjuder personer med betalningsanmärkningar möjligheten att låna pengar. Detta kan vara till stor hjälp om du befinner dig i en svår ekonomisk situation.
  • Utbetalning samma dag. Om din kreditansökan beviljas utlovar långivaren att utbetalning vanligtvis sker samma dag. Detta är såklart en fördel om du snabbt behöver få tillgång till pengarna.
  • Betalningsfri månad. Du har möjlighet att ansöka om en betalningsfri månad. Det är till stor hjälp om du hamnar i ekonomiska svårigheter under den tid som du lånar pengar.

3 potentiella nackdelar

Du bör även vara medveten om följande potentiella nackdelar:

  • Begränsad lånesumma. Merax tillhandahåller lån på mellan 3 000 och 30 000 kr. Detta kan vara begränsande om du skulle behöva låna en större summa pengar än så.
  • Höga avgifter och räntor. Som med många andra kreditgivare som erbjuder snabba lån och lån utan UC kan avgifterna och räntorna vara relativt höga. Det är viktigt att läsa det finstilta och förstå de totala kostnaderna.
  • Risken för skuldsättning. Möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar är förvisso en fördel för många låntagare. Men samtidigt ökar denna möjlighet också risken att utsatta personer skuldsätter sig ytterligare.
Christin Sundberg

Kommentarer inaktiverade.